natuursteen buiten

Natuursteen buiten

Redactie StoneLeaf
Natuursteen voor buiten realiseren? Natuursteen fineer geeft jouw buitenruimtes een unieke uitstraling. Met de verschillende natuursteen fineer producten van StoneLeaf, creëer je de mooiste buitenruimtes voor jouw project. In dit artikel lees je over de mogelijkheden van natuursteen voor buiten.

In dit artikel lees je:

Natuursteen buiten realiseren

Natuursteen buiten gebruiken een goed idee? Met de natuursteen fineer producten van StoneLeaf creëer je de mooiste natuurlijke uitstraling voor verschillende buitenruimtes. Denk hierbij aan een Natuursteen vloer voor buiten, een natuursteen wand of gevel voor buiten en wat dacht je van een natuursteen bekleding van een zwembad of een tuintafel van natuursteen. Kies je natuursteen (fineer) voor buiten, dan kun je kiezen uit verschillende kleuren en patronen. Doordat de natuursteenbladen van een natuurlijk materiaal zijn, verschillen de platen (buitentegels) onderlin van kleur en textuur. De verschillende steenplaten uit de Classic, Translucent en Plus range zijn gemaakt van marmer, leisteen of mica. Iedere soort natuursteen heeft zijn eigen karakter, waardoor je zowel moderne als klassieke sferen kunt creëren.

Natuursteen inspiratie voor buiten

De gevelbekleding is ongetwijfeld het eerste element dat de aandacht trekt bij het zien van een prachtig gebouw. Met natuursteen voor buiten heb je een geweldige materiaalkeuze voor de bekleding van wanden en gevels. Het steenblad bij buitentoepassing onderscheidt zich, als het beste materiaal voor een coating, die esthetisch, innovatief en ecologisch te installeren is.

Het is een uitstekende keus voor het decoreren van buitenmuren en is door een professional eenvoudig te installeren. Ben je op zoek naar materiaal, dat van een exterieur een meesterwerk kan maken? Gebruik dan de producten van StoneLeaf voor het decoreren van jouw buitenproject.

Natuursteen buitenbekleding

Wellicht verwacht je bij een muurbekleding voor buiten, dat de dikte van een vloer, wand of muur enorm toeneemt. Dit is met natuursteen fineer producten echter niet het geval. De steenplaat van natuursteen is erg licht en slechts enkele milimeters dik. Hierdoor krijg je een prachtige uitrstraling, zonder dat de buitenruimte aan ruimte beperkt wordt. Natuursteen fineer heeft eigenschappen, die natuursteen bladen tot goede gevelbekleding maakt. Het is bestand tegen vorst, wind, sneeuw en ultraviolette stralen van de zon. Het beschermd het gebouw dus tegen natuurlijke factoren.

Door de rotsbestendige aard is het steenblad een materiaal, dat op korte en lange termijnzijn authenticiteit behoudt. Hierdoor is onze natuursteen voor buiten ideaal voor de afwerking van buitenmuren en om gevels te decoreren.

Voorbeelden natuursteen buiten

Hieronder zie je drie voorbeelden van “natuursteen buiten”. In voorbeeld 1 zie je een natuursteen buiten gevelbekleding. In voorbeeld 2 zie je een voorbeeld van natuursteen als zwembadbekleding. Natuursteen buiten op een deur gebruiken? Daarvan zie je een voorbeeld op de derde afbeelding.

Waterdichte gevelbekleding

Een waterdichte gevel of buitenmuur is essentieel voor een buitenbekleding. De natuursteen fineer platen staant bekend als een van de meest waterdichte materialen. Met natuursteen fineer als buitentoepassing is waterdichtheid binnen handbereik. Mits goed bevestigd, zal er geen druppel water binnendringen.

Natuusteen tuintegels

Overweeg je om natuursteen tuintegels aan te schaffen voor jouw buitenproject? Er zijn veel verschillende soorten buitentegels van natuursteen. Naast de standaard zware natuursteen buitentegel van 100×100, kan StoneLeaf natuursteen buiten een geweldig alternatief zijn, om een nog mooier resultaat te behalen. Het formaat hiervan is 220 mm x 610 mm of 2400 mm x 1200 mm.

De soorten natuursteen buiten

De steenbladen van StoneLeaf voor buiten zijn de Classic, Translucent en Plus. Hieronder zie je verschillende voorbeelden van patronen en kleuren uit de StoneLeaf natuursteen range voor buiten.

Waar StoneLeaf voor staat

Speerpunt 1: Veel produceren met weinig. De door StoneLeaf ontwikkelde steenplaat is gemaakt van natuursteenblokken. Door de fijnheid van het materiaal hoeven wij voor iedere geproduceerde plaat slechts een dun laagje steen te extraheren. Hierdoor kunnen wij uit één standaardblok meer dan 200 M² steenplaat produceren. Ter vergelijking: Met massief steen haal je hier slechts 20 tot 30 M² uit. De grondstof wordt dus tot in de puntjes gebruikt, zonder verspilling.

Speerpunt 2: Het kiezen van de juiste materialen. Natuursteen blijft het belangrijkste element van StoneLeaf en we gebruiken daarnaast hars voor de extractie van de steenlagen, die nodig zijn voor productie. De hars is biologisch komt uit herbruikbare bronnen.

Speerpunt 3: Materiaal gemaakt om lang mee te gaan. Door de hoge kwaliteit van de natuursteen en de hars die gebruikt wordt, hebben de producten van StoneLeaf een lange levensduur. Onze klanten krijgen daardoor een zeer duurzaam product.

Speerpunt 4: Denk aan ecologische verantwoordelijkheid. De StoneLeaf producten zijn deels herbruikbaar. Zo wordt de hars van oude natuusteenbladen hergebruikt voor het maken van monsters. De oude steen wordt zelf vermalen tot poeder. Dit wordt gebruikt voor afwerking en kwaliteitscontrole.

Met deze belangrijke speerpunten van StoneLeaf bieden we jou een duurzame optie voor projecten, waarbij je een natuursteen vloer wilt realiseren. De fabriek van StoneLeaf is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. De producten van StoneLeaf hebben het A+, BREEAM INTERNATIONAL en de AIR COMFORT GOLD- certificering behaald.

Gebruik maken van natuursteen voor buiten?

Wil je de producten van StoneLeaf gebruiken voor jouw buiten project(en)? Neem contact op of maak een professioneel account aan. Wil jij als particulier gebruik maken van de producten van StoneLeaf? Neem dan contact op, zodat we jou met een professional in contact kunnen brengen. Let op: Weet je niet hoe je de StoneLeaf producten moet verwerken? Neem dan altijd contact op voor advies. Wij helpen je graag verder.

De natuursteenbladen voor buiten zijn verkrijgbaar in de maten 1220 mm x 610 mm en 2400 mm x 1200 mm. Het is bestand tegen vorst, vochtigheid en een hitte tot 120 graden. De natuursteenbladen zijn te bewerken met een cirkelzaag of decoupeerzaag. De dikte van het materiaal is 1,5 mm tot 2 mm. Het gewicht bedraagt 1,5 kg tot 2 kg per M². Ongeacht de vorm van het gebouw, is het geen probleem om de natuursteen fineer eraan te bevestigen. Gebruik hiervoor de juiste hulpmiddelen van Akemi.

De natuursteen fineer producten voor buiten zijn te bevestigen op hout, aluminium, staal, beton en op vrijwel alle andere materialen. Twijfel je hierover? Neem dan even contact met ons op.