natuursteen keuken

Natuursteen keuken

Redactie StoneLeaf
Natuursteen keuken realiseren? Natuursteen fineer geeft jouw keukenproject een unieke uitstraling, Met de verschillende natuursteen fineer producten van StoneLeaf Creëer je de keuken van jouw dromen. In dit artikel lees je over de mogelijkheden van een natuursteen fineer keuken.

In dit artikel lees je:

Natuursteen keuken

Een natuursteen keuken geeft jouw keuken een unieke uitstraling. Je kunt er voor kiezen om de gehele keuken van natuursteen fineer bekleding te voorzien, maar er wordt ook vaak voor gekozen om alleen het keukenblad of de achterwand van natuursteen te voorzien. Bij StoneLeaf vind je een zeer ruim assortiment aan natuursteen fineer mogelijkheden. De classic en translucent range zijn het meest geschikt voor een keuken van natuursteen. StoneLeaf is een specialist op het gebied van natuursteen producten voor in de keuken. Hierdoor hebben wij een breder aanbod dan veel andere keukenzaken of natuursteen leveranciers. Daarnaast heeft natuursteen fineer veel extra voordelen ten opzichte van “gewone natuursteen”, daarover lees je later meer.

Natuursteen keukenblad

Een natuursteen keukenblad is altijd een erg populaire optie. Hiermee creëer je altijd een uniek resultaat, omdat ieder steenblad van natuursteen fineer een uniek kleur en patroon heeft. De Stoneleaf keukenbladen zijn verkrijgbaar in marmer, mica en leisteen. Heb je een vraag over de toepassingen van de verschillende StoneLeaf materialen? Neem dan contact op, wij vertellen er graag meer over. Voor het onderhoud van een natuursteen keukenblad hebben wij een ruim assortiment Akemi onderhoudsproducten. Dit zijn de beste producten voor het reinigen van een keukenblad van natuursteen.

Kleuren en patronen natuursteen keuken

Hieronder zie je enkele voorbeelden van StoneLeaf producten voor in de keuken. De meest gebruikte producten uit het StoneLeaf assortiment voor de keuken zijn de klassieke variant en de licht doorschijnende natuursteen.

Voorbeelden natuursteen keuken

Hieronder zie enkele voorbeelden van onlangs gerealiseerd projecten met natuursteen.

StoneLeaf en speerpunten voor duurzaamheid

Speerpunt 1: Veel produceren met weinig. De door StoneLeaf ontwikkelde steenplaat is gemaakt van natuursteenblokken. Door de fijnheid van het materiaal hoeven wij voor iedere geproduceerde plaat slechts een dun laagje steen te extraheren. Hierdoor kunnen wij uit één standaardblok meer dan 200 M² steenplaat produceren. Ter vergelijking: Met massief steen haal je hier slechts 20 tot 30 M² uit. De grondstof wordt dus tot in de puntjes gebruikt, zonder verspilling.

Speerpunt 2: Het kiezen van de juiste materialen. Natuursteen blijft het belangrijkste element van StoneLeaf en we gebruiken daarnaast hars voor de extractie van de steenlagen, die nodig zijn voor productie. De hars is biologisch komt uit herbruikbare bronnen.

Speerpunt 3: Materiaal gemaakt om lang mee te gaan. Door de hoge kwaliteit van de natuursteen en de hars die gebruikt wordt, hebben de producten van StoneLeaf een lange levensduur. Onze klanten krijgen daardoor een zeer duurzaam product.

Speerpunt 4: Denk aan ecologische verantwoordelijkheid. De StoneLeaf producten zijn deels herbruikbaar. Zo wordt de hars van oude natuusteenbladen hergebruikt voor het maken van monsters. De oude steen wordt zelf vermalen tot poeder. Dit wordt gebruikt voor afwerking en kwaliteitscontrole.

Met deze belangrijke speerpunten van StoneLeaf bieden we jou een duurzame optie voor projecten, waarbij je een natuursteen vloer wilt realiseren. De fabriek van StoneLeaf is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. De producten van StoneLeaf hebben het A+, BREEAM INTERNATIONAL en de AIR COMFORT GOLD- certificering behaald.

StoneLeaf voor jouw projecten?

Wil je de producten van StoneLeaf gebruiken voor jouw keukenproject(en)? Neem contact op of maak een professioneel account aan. Wil jij als particulier gebruik maken van de producten van StoneLeaf? Neem dan contact op, zodat we jou met een professional in contact kunnen brengen. Let op: Weet je niet hoe je de StoneLeaf producten moet verwerken? Neem dan altijd contact op voor advies. Wij helpen je graag verder.

De natuursteenbladen voor in de keuken zijn verkrijgbaar in de maten 1220 mm x 610 mm en 2400 mm x 1200 mm. Het is bestand tegen vorst, vochtigheid en een hitte tot 120 graden. De natuursteenbladen zijn te bewerken met een cirkelzaag of decoupeerzaag. De dikte van het materiaal is 1,5 mm tot 2 mm. Het gewicht bedraagt 1,5 kg tot 2 kg per M². Ongeacht de vorm van het gebouw, is het geen probleem om de natuursteen fineer eraan te bevestigen. Gebruik hiervoor de juiste hulpmiddelen van Akemi.

De natuursteen fineer producten voor in de keuken zijn te bevestigen op hout, aluminium, staal, beton en op vrijwel alle andere materialen. Twijfel je hierover? Neem dan even contact met ons op.