natuursteen meubels realiseren

Natuursteen meubels

Redactie StoneLeaf
Natuursteen meubels zijn meubels, die voorzien zijn van een natuursteen fineer bekleding. Met de natuurlijke producten van StoneLeaf kan vrijwel iedere meubel voorzien worden van natuursteen fineer.

In dit artikel lees je:

Natuursteen meubels

Bij natuursteen meubels denk veel mensen direct aan badkamermeubels van natuursteen. Dit zijn ook de meest bekende meubels van natuursteen, maar zeker niet de enige! Met StoneLeaf natuursteen fineer kunnen vrijwel alle meubels voorzien worden van natuursteen. Het materiaal van StoneLeaf Plus is zelfs buigbaar en daardoor zeer geschikt. In dit artikel gaan we verder kijken naar de mogelijkheden van natuursteen meubels.

Natuursteen tafelblad

Het natuursteen tafelblad geeft de tafel een natuurlijke uitstraling. De verschillende soorten natuursteen fineer uit de classic range zijn zeer geschikt voor een tafelblad van natuursteen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de doorschijnende natuursteen fineer te gebruiken voor een tafelblad. Hiermee creëer je, in combinatie met verlichting, geweldige doorschijnende resultaten.

Mogelijkheden met meubels

Doorschijnend natuurtsteen, in combinatie met een mooie verlichting, geven een prachtige uitstraling aan ieder meubelstuk. Het wordt veel gebruikt voor tafels, balies, lampen, kasten van natuursteen en voor andere decoratieve doeleinden. Je kunt er voor kiezen om de meubels in zijn geheel van een natuursteen bekleding te voorzien, maar vaak wordt er ook slechts één deel van de natuursteen meubel voorzien van deze bekleding.

Hieronder zie je enkele voorbeelden van geschikte toepassingen van natuursteen meubels.

De soorten natuursteen voor meubels

De steenbladen van StoneLeaf voor meubelafwerking zijn de Classic, Translucent en Plus. Hieronder zie je verschillende voorbeelden van patronen en kleuren uit de StoneLeaf natuursteen range voor meubels.

Waarom kiezen voor StoneLeaf?

Speerpunt 1: Veel produceren met weinig. De door StoneLeaf ontwikkelde steenplaat is gemaakt van natuursteenblokken. Door de fijnheid van het materiaal hoeven wij voor iedere geproduceerde plaat slechts een dun laagje steen te extraheren. Hierdoor kunnen wij uit één standaardblok meer dan 200 M² steenplaat produceren. Ter vergelijking: Met massief steen haal je hier slechts 20 tot 30 M² uit. De grondstof wordt dus tot in de puntjes gebruikt, zonder verspilling.

Speerpunt 2: Het kiezen van de juiste materialen. Natuursteen blijft het belangrijkste element van StoneLeaf en we gebruiken daarnaast hars voor de extractie van de steenlagen, die nodig zijn voor productie. De hars is biologisch komt uit herbruikbare bronnen.

Speerpunt 3: Materiaal gemaakt om lang mee te gaan. Door de hoge kwaliteit van de natuursteen en de hars die gebruikt wordt, hebben de producten van StoneLeaf een lange levensduur. Onze klanten krijgen daardoor een zeer duurzaam product.

Speerpunt 4: Denk aan ecologische verantwoordelijkheid. De StoneLeaf producten zijn deels herbruikbaar. Zo wordt de hars van oude natuusteenbladen hergebruikt voor het maken van monsters. De oude steen wordt zelf vermalen tot poeder. Dit wordt gebruikt voor afwerking en kwaliteitscontrole.

Met deze belangrijke speerpunten van StoneLeaf bieden we jou een duurzame optie voor projecten, waarbij je een natuursteen vloer wilt realiseren. De fabriek van StoneLeaf is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. De producten van StoneLeaf hebben het A+, BREEAM INTERNATIONAL en de AIR COMFORT GOLD- certificering behaald.

Natuursteen meubels voor jouw project?

Wil je de producten van StoneLeaf gebruiken voor jouw meubelproject(en)? Neem contact op of maak een professioneel account aan. Wil jij als particulier gebruik maken van de producten van StoneLeaf? Neem dan contact op, zodat we jou met een professional in contact kunnen brengen. Let op: Weet je niet hoe je de StoneLeaf producten moet verwerken? Neem dan altijd contact op voor advies. Wij helpen je graag verder.

De natuursteenbladen voor natuursteen meubels zijn verkrijgbaar in de maten 1220 mm x 610 mm en 2400 mm x 1200 mm. Het is bestand tegen vorst, vochtigheid en een hitte tot 120 graden. De natuursteenbladen zijn te bewerken met een cirkelzaag of decoupeerzaag. De dikte van het materiaal is 1,5 mm tot 2 mm. Het gewicht bedraagt 1,5 kg tot 2 kg per M². Ongeacht de vorm van het gebouw, is het geen probleem om de natuursteen fineer eraan te bevestigen. Gebruik hiervoor de juiste hulpmiddelen van Akemi.

De natuursteen fineer producten voor natuursteen meubels zijn te bevestigen op hout, aluminium, staal, beton en op vrijwel alle andere materialen. Twijfel je hierover? Neem dan even contact met ons op.