natuursteen openhaard

Natuursteen openhaard

Redactie StoneLeaf
Natuursteen openhaard realiseren voor jouw project? Natuursteen fineer geeft jouw openhaard een unieke uitstraling. Het Natuurlijke karakter van de natuursteen zorgt dat de openhaard de aandacht krijgt die het verdiend.

In dit artikel lees je:

Natuursteen openhaard

Een natuursteen openhaard realiseren een goed idee? In dit artikel gaan we kijken naar de mogelijkheden van natuursteen op de openhaard. Ten opzichte van natuursteen aan de wand of op de vloer, zijn niet alle natuursteen fineer producten geschikt om op de openhaard geplaatst te worden.

Een openhaard met natuursteen

De openhaard is een echte eyecatcher in de woonkamer of in andere ruimtes van het huis. Bij het stylen van een huis is de openhaard dan ook een erg belangrijke factor. Er zijn veel opties voor de bekleding met natuursteen van de openhaard. Van een klassieke uitstraling met warme kleuren tot een moderne uitstraling met lichte kleuren. Welke natuursteen je het best voor jouw project kunt kiezen hangt natuurlijk vooral van jouw smaak af en het resultaat dat je wilt behalen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de gehele buitenzijde van de openhaard te bekleden met natuursteen, maar je kunt er ook voor kiezen, om alleen de schouw van natuursteen fineer te voorzien.

Natuursteen schouw

De natuurscheen schouw omarmt de haard en verbindt de openhaard met de rest van de muur. Dit zorgt voor een strak en stijlvol resultaat. De natuursteen schouw zorgt voornamelijk voor de afwerking van de openhaard. Hieronder zie je verschillende opties van StoneLeaf. Met name de producten het StoneLeaf Classic assortiment zijn geschikt voor de openhaard. Een schouw van natuursteen fineer is altijd uniek. Iedere steen heeft zijn eigen patroon en kleursamenstelling, doordat het van 100% natuursteen gemaakt is. De schouw bekleden met natuursteen fineer geeft een prachtig resultaat.

Haardplateau natuursteen

Alleen een haardplateau natuursteen realiseren? Naast een natuursteen schouw of een gehele afwerking van een natuursteen openhaard, kun je er ook voor kiezen om een alleen het haardplateau van natuursteen te maken. Laat je altijd goed informeren over de beste opties wanneer je aan de slag gaat met natuursteen voor de openhaard.

De soorten natuursteen voor de openhaard

De meest geschikte steenplaat van StoneLeaf voor de openhaard zijn de platen uit de classic range. Hieronder zie je verschillende voorbeelden van patronen en kleuren, die geschikt zijn voor een natuursteen openhaard.

De speerpunten van StoneLeaf

Speerpunt 1: Veel produceren met weinig. De door StoneLeaf ontwikkelde steenplaat is gemaakt van natuursteenblokken. Door de fijnheid van het materiaal hoeven wij voor iedere geproduceerde plaat slechts een dun laagje steen te extraheren. Hierdoor kunnen wij uit één standaardblok meer dan 200 M² steenplaat produceren. Ter vergelijking: Met massief steen haal je hier slechts 20 tot 30 M² uit. De grondstof wordt dus tot in de puntjes gebruikt, zonder verspilling. Je hebt dus veel minder materiaal nodig voor het realiseren van een natuursteen openhaard.

Speerpunt 2: Het kiezen van de juiste materialen. Natuursteen blijft het belangrijkste element van StoneLeaf en we gebruiken daarnaast hars voor de extractie van de steenlagen, die nodig zijn voor productie. De hars is biologisch komt uit herbruikbare bronnen.

Speerpunt 3: Materiaal gemaakt om lang mee te gaan. Door de hoge kwaliteit van de natuursteen en de hars die gebruikt wordt, hebben de producten van StoneLeaf een lange levensduur. Onze klanten krijgen daardoor een zeer duurzaam product.

Speerpunt 4: Denk aan ecologische verantwoordelijkheid. De StoneLeaf producten zijn deels herbruikbaar. Zo wordt de hars van oude natuusteenbladen hergebruikt voor het maken van monsters. De oude steen wordt zelf vermalen tot poeder. Dit wordt gebruikt voor afwerking en kwaliteitscontrole.

Met deze belangrijke speerpunten van StoneLeaf bieden we jou een duurzame optie voor projecten, waarbij je een natuursteen vloer wilt realiseren. De fabriek van StoneLeaf is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. De producten van StoneLeaf hebben het A+, BREEAM INTERNATIONAL en de AIR COMFORT GOLD- certificering behaald.

Natuursteen openhaard realiseren voor jouw project?

Wil je ee natuursteen openhaard realiseren voor jouw project? Neem contact op of maak een professioneel account aan.

Wil jij als particulier gebruik maken van de producten van StoneLeaf? Neem dan contact op, zodat we jou met een professional in contact kunnen brengen. Let op: Weet je niet hoe je de StoneLeaf producten moet verwerken? Neem dan altijd contact op voor advies. Wij helpen je graag verder.

De natuursteenbladen voor buiten zijn verkrijgbaar in de maten 1220 mm x 610 mm en 2400 mm x 1200 mm. Het is bestand tegen vorst, vochtigheid en een hitte tot 120 graden. De natuursteenbladen zijn te bewerken met een cirkelzaag of decoupeerzaag. De dikte van het materiaal is 1,5 mm tot 2 mm. Het gewicht bedraagt 1,5 kg tot 2 kg per M². Ongeacht de vorm van het gebouw, is het geen probleem om de natuursteen fineer eraan te bevestigen. Gebruik hiervoor de juiste hulpmiddelen van Akemi.

De natuursteen fineer producten voor buiten zijn te bevestigen op hout, aluminium, staal, beton en op vrijwel alle andere materialen. Twijfel je hierover? Neem dan even contact met ons op.