natuursteen vloer

Natuursteen vloer

Redactie StoneLeaf
Natuursteen vloer realiseren? Natuursteen fineer geeft jouw vloerproject een unieke uitstraling. Met de verschillende natuursteen fineer producten van StoneLeaf, creëer je de mooiste vloeren van jouw dromen. In dit artikel lees je over de mogelijkheden van natuursteen voor op de vloer.

In dit artikel lees je:

Natuursteen vloer

Een Natuursteen vloer geeft jouw ruimte een unieke uitstraling. De vloer is meestal de eerste keuze, die je maakt bij het inrichten van een woning, bedrijfspand, hotel of ander gebouw voor jouw project. Kies je voor een natuursteen vloer, dan creëer je een warme uitstraling. De natuursteen vloeren hebben een natuurlijke uitstraling met verschillende patronen en kleuren. Doordat het een natuurlijk materiaal is, verschillend de steenplaten (vloertegels) onderling van kleur en textuur. De verschillende modellen uit de Classic, Translucent en Plus range zijn gemaakt van mica, leisteen of marmer. De resultaten van een natuursteen vloer lopen uiteen van strak en modern tot klassiek en landelijk.

Natuursteen fineer vloer

De natuursteen vloer van StoneLeaf is geen gewone vloer van natuursteen. StoneLeaf staast bekend om de natuursteen fineer toepassingen. Dit is een flexibel materiaal uit een laag steen, bevestigd op een hars en glasvezeldrager. Het natuursteenblad wordt op een unieke en innovatieve wijze verwerkt. Wil je samples van de StoneLeaf producten bestellen? Neem dan contact op.

Voorbeelden Natuursteen vloer

Hieronder zie je twee voorbeelden van natuursteen op de vloer. In voorbeeld 1 zie je een vloer van StoneLeaf Translucent. Dit is een lichtdoorschijnende vloer. In voorbeeld 2 zie je een lichte vloer van natuursteen fineer uit de classic range.

Unieke natuursteen vloerbedekking

Voor het verkrijgen van een unieke vloerbedekking is de steenplaat van StoneLeaf het ideale materiaal. Mede dankzij de harslaag, kan dit materiaal ook worden gebruikt in natte ruimtes. Denk hierbij aan zwembaden, een badkamer, een terras, wellnessruimtes. Door de lichtheid van het materiaal van 1,5 kg tot 2 kg per M², kan het in alle kamers gebruikt worden, dus ook op zolders en lichte vloeren. De geringe dikte van 1,5 mm tot 2 mm maakt het mogelijk om de natuursteen fineer vloer aan te brengen op een reeds bestaande vloer.

De soorten natuursteen vloeren

De Steenbladen van StoneLeaf voor vloeren zijn de Classic, Plus en Translucent. Hieronder zie je enkele voorbeelden van kleuren en patronen uit de StoneLeaf Classic range.

Belangrijke speerpunten van StoneLeaf

Speerpunt 1: Veel produceren met weinig. De door StoneLeaf ontwikkelde steenplaat is gemaakt van natuursteenblokken. Door de fijnheid van het materiaal hoeven wij voor iedere geproduceerde plaat slechts een dun laagje steen te extraheren. Hierdoor kunnen wij uit één standaardblok meer dan 200 M² steenplaat produceren. Ter vergelijking: Met massief steen haal je hier slechts 20 tot 30 M² uit. De grondstof wordt dus tot in de puntjes gebruikt, zonder verspilling.

Speerpunt 2: Het kiezen van de juiste materialen. Natuursteen blijft het belangrijkste element van StoneLeaf en we gebruiken daarnaast hars voor de extractie van de steenlagen, die nodig zijn voor productie. De hars is biologisch komt uit herbruikbare bronnen.

Speerpunt 3: Materiaal gemaakt om lang mee te gaan. Door de hoge kwaliteit van de natuursteen en de hars die gebruikt wordt, hebben de producten van StoneLeaf een lange levensduur. Onze klanten krijgen daardoor een zeer duurzaam product.

Speerpunt 4: Denk aan ecologische verantwoordelijkheid. De StoneLeaf producten zijn deels herbruikbaar. Zo wordt de hars van oude natuusteenbladen hergebruikt voor het maken van monsters. De oude steen wordt zelf vermalen tot poeder. Dit wordt gebruikt voor afwerking en kwaliteitscontrole.

Met deze belangrijke speerpunten van StoneLeaf bieden we jou een duurzame optie voor projecten, waarbij je een natuursteen vloer wilt realiseren. De fabriek van StoneLeaf is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. De producten van StoneLeaf hebben het A+, BREEAM INTERNATIONAL en de AIR COMFORT GOLD- certificering behaald.

Gebruik maken van StoneLeaf producten?

Wil je de producten van StoneLeaf gebruiken voor jouw project(en)? Neem contact op of maak een professioneel account aan. Wil jij als particulier gebruik maken van de producten van StoneLeaf? Neem dan contact op, zodat we jou met een professional in contact kunnen brengen. Let op: Weet je niet hoe je de StoneLeaf producten moet verwerken? Neem dan altijd contact op voor advies. Wij helpen je graag verder.

De natuursteenbladen voor op de vloer zijn verkrijgbaar in de maten 1220 mm x 610 mm en 2400 mm x 1200 mm. Het is bestand tegen vorst, vochtigheid en een hitte tot 120 graden. De natuursteenbladen zijn te bewerken met een cirkelzaag of decoupeerzaag. De dikte van het materiaal is 1,5 mm tot 2 mm. Het gewicht bedraagt 1,5 kg tot 2 kg per M².

StoneLeaf.nl is de exclusieve dealer van de StoneLeaf producten in Nederland en België.

Natuursteen vloer schoonmaken

Voor het schoonmaken van de vloer adviseren wij om de producten van Akemi te gebruiken. Hiermee verzorg je de vloer op de beste manier. Advies nodig over het reinigen van de vloer van natuursteen fineer? Neem dan contact op.