natuursteen wandbekleding

Natuursteen wandbekleding

Redactie StoneLeaf
Natuursteen wandbekleding realiseren? Natuursteen fineer geeft jouw wand een natuurlijke uitstraling. Met de verschillende natuursteen fineer producten van StoneLeaf, creëer je de wandbekleding van jouw dromen. In dit artikel lees je over de mogelijkheden van natuursteen voor op de wand.

In dit artikel lees je:

Natuursteen wandbekleding

Met een natuursteen wandbekleding geef je jouw muur een natuurlijke uitstraling. Hierbij kun je jouw muren deels of in zijn geheel bkleden met natuursteen fineer. Met StoneLeaf natuursteen kun je verschillende sferen creëren. De verschillende natuursteenplaten van leisteen, mica en marmer, hebben allen een uniek patroon. Hiermee kun je zowel een warme als een frisse uitstraling realiseren.

De wandbekleding van steen is een sierinnovatie, die zeer trendy is geworden. Het wordt verkregen door het splijten van massieve steenblokken. Voor het gebruikersgemak wordt aan deze natuursteen bladen een dikte van 1,5 mm tot 2 mm gegeven. Daarbij wordt er glasvezel en hars toegevoegd. Met de natuursteen fineer wandbekleding, geef je jouw binnenmuren en buitenmuren een prachtige verfraaiing. Door de verschillende transformaties, die de stenen hebben ondergaan, creëer je perfecte decoraties in alle gewenste kamers van jouw project.

Natuursteen blad als muurbekleding

Het natuursteen blad is niet alleen geschikt voor de binnenmuur. Het is ook zeer geschikt als natuursteen wandbekleding voor de buitengevel. Ieder natuursteen blad heeft een uniek patroon en een unieke kleur. Dit komt doordat het van natuurlijke materialen (echt steen) gemaakt is.

Natuurlijke wandbekleding

Met een natuurlijke wandbekleding geef je verschillende ruimtes in een huis, bedrijfsgebouw of andere locatie een natuurlijke uitrstraling. Je kunt de wandbekleding steen onder andere gebruiken in de badkamer, woonkamer, wc, gang, slaapkamer en keuken. Daarnaast geeft het een prachtig gezicht aan zwembaden, op de openhaard en op meubels. Met natuusteen gevelbekleding aan de buitenkant van een pand, geef je jouw project ook de mooiste details mee.

Wandbekleding natuursteen voorbeelden

Hieronder zie je drie voorbeelden van natuursteen op de wand. In voorbeeld 1 zie je het gebruik van natuursteen als gevelbekleding voor buiten. In voorbeeld 2 en 3 zie je de natuursteen wandbekleding voor binnen.

Natuursteen wandtegels (wandpanelen)

De natuursteen wandtegels van StoneLeaf zijn beschikbaar als leisteen wandtegels, mica wandtegels en marmer wandtegels. Ze zijn verkrijgbaar in de Classic Range en de Translucent range (lichtdoorlatende wandtegels). De natuursteen wandtegels zijn geschikt voor iedere ruimte. De Wandpanelen van natuursteen zijn beschikbaar in klein (1220X610 mm) en groot (2400×1200 mm). De Natuusteen wandpanelen zijn gemaakt van 100% natuursteen.

Zelfklevende wandbekleding

Voor zelfklevende wandbekleding hebben we StoneLeaf Stick & Stone in het assortiment. Dit is een 100% natuursteen met een dubbele kleefstof. De zelfklevende naturusteen wandbekleding is in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. De stukken hebben een formaat van 30×60 cm.

De soorten wandbekleding

De producten van StoneLeaf voor de wandbekleding zijn de Classic, Plus, Translucent en de Stick & Stone. Let op: De Stick & Stone is niet geschikt voor erg vochtige ruimtes. De andere producten zijn ook zeer geschikt voor wandbekleding op de badkamer, het zwembad en andere welness ruimtes. Hieronder zie je enkele voorbeelden van de verschillende kleuren en patronen wandbekleding.

Bekijk alle kleuren en patronen (uit de classic range hier).

Natuursteen fineer VS Natuursteenstrips

Wat is het verschil tussen natuursteen wandbekleding van fineerplaten en natuursteenstrips voor aan de wand? Natuusteenstrips zijn voor veel mensen bekender dan natuursteen fineerplaten. Het belangrijkste verschil is, dat

Natuursteen wandbekleding aanbrengen

Let op: Het aanbrengen van natuursteen fineer wandbekleding, dient door een professional uitgevoerd te worden. Neem contact op of maak een professioneel account aan, om direct toegang te krijgen tot het StoneLeaf assortiment. De natuursteen wandbekleding kan vrijwel overal op bevestigd worden. Bijvoorbeeld op verf, houten gevelbeplating en zelfs op gipsplaten. De Natuursteen wandbekleding kan op maat gesneden worden. Let wel op, dat je bij het aanbrengen de juiste lijm gebruikt en op een schoon oppervlak werkt. Neem bij twijfel over de verwerking van StoneLeaf producten altijd contact met ons op!

Voor het onderhoud van de natuursteen wandbekleding bieen wij verschillende onderhoudsmiddelen van Akemi aan. Bekijk hier het Akemi assortiment.